Младежи от село Кочан си изпатиха заради компютърни забавления

Снимка: Pixabay

Сега съжаляват и се извиняват

Животът непрекъснато ни убеждава в правотата на народните мъдрости. Така е и с поговорката „Играчка – плачка“. Само дето сега става дума за компютърна игра.

Трима осмокласници от СУ „Христо Смирненски“ в село Кочан се събирали в свободното си време, за да играят на компютърни игри. Единият от тях влязъл в мобилно приложение и решил да използва фотошоп, за да обработва с него снимки на ученички от училището и след това да ги прикачва върху телата на модели. Така четиримата се забавлявали,  нещо, за което сега горчиво съжаляват.

Момчетата твърдят, че не са изпращали снимките никъде, разменяли си ги само помежду си.

След като случаят нашумя, те разбрали най-после, че деянието им е осъдително, и се извинили на момичетата и на семействата им. Авторът на „гениалната“ идея изпитва неудобство и вече е подал заявление за напускане на училището. Останалите трима ученици ще бъдат наказани от Педагогическия съвет.

„По случая сме взели и вземаме всички възможни мерки. Тези, които са виновни, ще бъдат наказани, за да знаят, че трябва да бъдат отговорни и внимателни в действията си. А на момичетата ще помогнем да преодолеят обидата. В това отношение най-голяма помощ ще им окаже педагогическият съветник“, казва директорът на учебното заведение Гълъб Чаушев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK