Младежи от Хаджидимово и Мусомища се обучаваха за доброволци

снимка: Пресслужба Мария Габриел

Инфоцентърът на евродепутата Мария Габриел в Хаджидимово обучава младежи в доброволчество.

В обучението се включиха 20 младежи от европейските младежки клубове в Хаджидимово и Мусомища като продължение на идеята за разпространение на доброволчеството сред младите хора. Тази идея се реализира чрез проект „Мисия Доброволец 2” на сдружение „Алтернативи интернешънъл”, по който партньор е и Инфоцентърът.

Инфоцентърът на евродепутата Мария Габриел в Хаджидимово обучава младежи в доброволчество. По време на двудневното обучение бяха засегнати теми като философията на доброволчеството, мотивите за доброволчество и ползите от него.

Основно внимание беше обърнато на личностното израстване посредством доброволческата дейност чрез взаимопомощта и готовността да направиш нещо за останалите, без да очакваш нещо в замяна.

Акцентирано бе и на работата в мрежа, спомагаща хора от различни организации да си бъдат полезни, а оттам и на нуждаещите се. Филми за доброволци в действие показаха на младежите колко ефективна може да бъде всъщност работата на доброволци, работещи в мрежа.

След практическата част участниците в обучението имаха възможност да изразят собствените си идеи и да дадат решения за реализирането им.

Така дойдоха и първите предложения за инициативи, в които самите те биха се включили като доброволци. За начало беше обсъдена идеята за облагородяване на училищния двор в Мусомища.

 

КОМЕНТАРИ

xyxy14:31 - 30.03.2014
Айде, дойде време за избори и Габриел се развихри, до сега никаква е нямаше! Абе нямам думи ...
:(11:25 - 30.03.2014
Боже Господи, какви младежи - та това са деца. До там ли стигна ГЕРБ - да промива мозъците на децата с едно обещано пътуване до Брюксел.
CHICAGO07:55 - 30.03.2014
и в двете села нема напълно нормални хора,като това че в МУСОМИЩЕ са по НОРМАЛНИ и разбрани ХОРА,докато в жостово такива нема.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK