"Младежи и институции срещу рисковете на нашето време"

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Значението на подкрепата, която се очаква да окажат възрастните, как да разпознават белезите на насилие и възможностите за оказване на подкрепа на пострадали за получаване на бърза и ефективна защита, бяха темите, които обсъдиха в последната фаза по проект “Младежи и институции срещу рисковете на нашето време”. В края на седмицата общността на родителите и младежите от общините Кюстендил и Дупница работиха в областния център.

Силвия Овчарченска бе обучителят  на родителската общност. Заниманието на младежката общност бе посветено на лидерството. Обучител на младите хора бе психологът на ОДМВР - Кюстендил Ирена Чалъкова. Най-оживена бе дискусията за привличането на общности за подкрепа на кауза, подкрепа на инициативен и творчески подход  към изпълняваната дейност, съзнателност и дисциплина, споделяне на отговорност...

Подготовката на младите хора, които се обучават за обучители на свои връстници, и на родителската общност ще приключи през месец май и се осъществява от партньорски екип от инспектори от “Детската педагогическа стая” от Кюстендил и Дупница, секретарят на МКБППМН Велислава Георгиева, инспекторът БППМН от ОДМВР - Кюстендил, неправителствените организации.

Дейностите, свързани с подготовката на  младежките лидерски групи се провеждат по 2 пъти месечно, обикновено през почивните дни.

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK