Млада учителка от Банско посреща децата с "бутони за щастие"

Снимки: СУ - Банско

Александра Барякова е иновативен млад учител от СУ "Неофит Рилски"

Един иновативен метод за сближаване с учениците е вече реалност в българските училища, и не къде да е, а в Банско.

Изключително популярни станаха видео клиповете от чуждестранните школа, където учителката посреща рано сутрин децата пред класната стая с „бутони“ за прегръдка, танц, „дай пет“ и др.

Множество родители от България пък споделиха клиповете в социланите мрежи с желание такива инициативи да се случват и у нас.

Е, това е факт в Средно училище „Неофит Рилски“ в Банско.

Там, всяка сутрин първокласниците от Б клас пристигат с настроение и много желание, лишени от притеснението, което се предполага, че ще имат като нови ученици.

Благодарение на този иновативен метод, въведен от тяхната класна ръководителка Александра Барякова, децата започват деня си позитивно.

Барякова е нов учител, специалист по ментална аритметика. Тя прилага неформално обучение, въвеждайки именно подобни практики в класа си, съставен от 13 деца.

И редом със задължителната учебна програма и административни задачи, госпожа Барякова зае как да сплоти децата и да им покаже чувствата си, за да бъдат екип следващите 4 години, формиращи ги като ученици и личности.

Младата иноваторка е работила в софийско частно училище, където вече е прилагала иновативното обучение.

„Но защо тези идеи да не бъдат реализирани и в едно общинско училище“, доверява се директорът Елеонора Барякова, която споделя още, че по този начин се дава свобода на учителя за по-ефективна работа.

Поздравления, млада госпожо!

КЛИПА ВИЖТЕ ТУК 

КОМЕНТАРИ

Хъм, хъм08:03 - 15.10.2019
Ъм, що ни си остана в частното училище?
Бачевец07:07 - 15.10.2019
ТЦ ТЦ Ц Ц Ц ЦЪ ЦЪ ...........
Доца20:20 - 14.10.2019
Браво
Гост19:50 - 14.10.2019
И като я има в други държави е забранено да се прилага и тук ли?Или пък да вземем да измислим машина на времето, за да сме оригинални!Айде с тия коментари бегом в чужбината.....

FACEBOOK