Млад кардиолог спаси петима пациенти за едно денонощие

Д-р Владимир Иванов, снимка: МБАЛ "Пазарджик"

Д-р Владимир Иванов извърши за около 24 часа по спешност коронарна интервенция на 5 пациенти с остър миокарден инфаркт

Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24 часа по спешност коронарна интервенция на общо 5-има пациенти с остър миокарден инфаркт.

Коронарната ангиопластика или балонната дилатация с поставянето на стент (съдова протеза) е съвременен метод за лечение на сърдечно-съдови заболявания по минимално инвазивен път.

При спешни ситуации като остър миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис е важна всяка минута, за да се предотврати голяма некроза и загуба на сърдечна тъкан, като значително се намалява риска от усложнения и от летален изход.

Д-р Владимир Иванов е на 38 години и ръководи катетаризационната лаборатория към “МБАЛ Пазарджик”.

Д-р Иванов завършва медицинското си образование в град Есен, Германия през 2007 година, защитава специалност по вътрешни болести и кардиология през 2014 също в Германия, а през 2017 защитава докторска дисертация към университета в град Бохум, Германия.

След 15 години, през 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев оттогава работи в областната болница в Пазарджик.

Тук  условията и модерната апаратурата му дават възможност да спасява човешки животи и да се чувства удовлетворен от избора си. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as