Митнически служители откриха 300 000 къса контрабандни цигари в колети с дрехи

Снимка: АМ

По случая е образувано досъдебно производство

Митнически служители откриха  300 000 къса ( 15 000 кутии ) контрабандни цигари и недекларирани „маркови“ облекла в микробус, превозващ колети с текстилни изделия, съобщават от пресцентъра на агенцията.

На 02.10.2023 г. превозното средство с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Лесово на входящо трасе в страната. Според представените документи от водача, турски гражданин, той е превозвал 66 колета с текстилни изделия от Турция за Германия през България.

Екип на мобилна митническа група от Централно митническо управление селектира товарния микробус за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура,  инспекторите установяват зони в декларирания товар с подозрителна плътност.

При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват, че 30 от колетите съдържат кашони с цигари, укрити под декларирани текстилни изделия. Иззети са общо 300 000 къса ( 15 000 кутии ) контрабандни цигари от различни търговски марки, с турски акцизен бандерол. В товара са установени при проверката и колети с недекларирани 480 спортни комплекта, блузи и тениски с обозначения на световни търговски марки.

Контрабандните тютюневи изделия и недекларирани облекла на обща стойност над 100 000 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK