Митничари от Гюешево с уволнения заради далавери с 6 камиона с чесън

Георги Владимиров-Фози, снимка: infomreja.bg

На петима митничари от ГКПП – Гюешево са издадени  заповеди за уволнения заради фиктивно пропуснати 6 камиони с чесън. Разследването, продължило няколко месеца, установило, че служители на пункта са нанесли щети на държавата в размер на близо 600 000 лв. заради спестени мита и ДДС.

Става въпрос за по три камиона на влизане и излизане от пункта. Оказва се, че при митничарите в съседна Македония и граничните власти камионите са отбелязани като превозващи около 18 тона чесън всеки. При влизане през Гюешево обаче нашите служители ги пуснали като празни, а това било отбелязано дори и в документите им. По-късно при последваща проверка става ясно, че въпросната стока е разтоварена някъде в страната.

„Отдавна предупреждавах, че нещо не е наред в Митниците. Защо всички мълчат, аз също зная за този случай на Гюешево, там далаверите не са малко. Представете си какъв удар е нанесен на държавата с този чесън и на местните земеделски производители. Отделно от това защо не се направи и една ревизия на всички складове в страната с цигари. Там ще се види, че има голяма разлика между записаните по документ конфискувани стоки и реално съществуващите”, каза пред наш екип Георги Владимиров-Фози, който е бивш митничар.

 

КОМЕНТАРИ

haide19:16 - 30.05.2013
Abe ako be6e kusal sega nqma6e da piska
fifi15:24 - 30.05.2013
A dali kradeca ne vika drujte kradeca
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK