Мистерията Марио Нушков

снимки: infomreja.bg

Смъртта на 25-годишния Марио Нушков, открит мъртъв в неделя в 13 часа на 30 метра под пътя Благоевград-Бистрица, е най-малко странна. Поне що се отнася до версията на полицията. В официалното прессъобщение, излязло към 19 часа в неделя, пишеше, че смъртта на единствения наследник на покойния Христо Нушков е настъпила вследствие на токов удар.

Основание на полицията да съобщи това най-вероятно е, че трупът бе намерен в близост до електрически стълб. Но по тялото са констатирани охлузни рани, отговарящи на падане от височина.

Според аутопсията, извършена от д-р Яни Златин, следи по тялото от токов удар няма. Следите от волтовата дъга, която поразява качващите се на електрически стълб са видими външни по тялото, или невидими външно, но в този случай вътрешните органи трябва да са буквално „сварени” от високото напрежение.

Но и двата случая има характерна миризма на изгоряло. Такава нито канстатиралите смъртта, нито открилите го приятели са усетили. Смъртта на Марио е настъпила вследствие на тежки травми на вътрешните органи, характерни за падане от високо. Имал е и счупване на гръбнака.

Марио е открит на около 15-ина метра от електрическия стълб, по който тече ток от 20 киловолта. Той е висок към 12-15 метра, тъй като под него минава друг далекопровод, също 20-киловолтов, който води до трафопост. Покрай него на около 10-ина метра по пътеката се е спуснал Марио, след като е напуснал вилата на учителя си, психолога Росен Ангелов, основател на фондация „Мечта”.

Според степента на вкочанясване на тялото, смъртта на Марио е настъпила около 8 часа преди откриването на тялото му, което е станало в 13 часа. Т.е. Марио е починал към 2-3 часа след полунощ. Според приятелите му, били също във вилата на Росен Ангелов, Марио си е легнал. Когато сутринта станали, леглото му било грижливо оправено, но от него нямало и следа. Звънели му на мобилния телефон доста настойчиво, знаейки, че Марио трудно вдига. Когато не отговорил, започнали да го търсят.

Под стълба, по който се предполага, че се е покачил Марио има смачкани високи треви, като че там е лежал човек или животно. Тялото му обаче е открито на 15-ина метра от там. Вътрешните травми показват падане поне от 8-10 метра. След като няма следи от токов удар, Марио или се е подхлъзнал в тъмното и е паднал, или е скочил сам.

Според учителя му Росен Ангелов, Марио е бил в депресия през последните дни. Ако е скочил, необяснимо е как с тези травми е изминал 10-ина метра, което е възможно да стане и инстиктивно вследствие на травматичния шок, в посока пътеката, водеща към шосето, преди да падне по очи.

Скочил сам обаче не тръгва да търси обратния път към хората, от които е искал да избяга...

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕТО ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//