Миски участваха в кръгла маса за туризма в Банско

снимки: Община Банско

Проведе се дискусия на тема „Туризмът – посланик на толерантността в глобалния свят”. На нея красивите дами от конкурса „Мис Интернешънъл Туризъм 2013” представиха страните, от които идват и поднесоха традиционни подаръци от техните райони.

Участничките в междунаросното събитие споделиха възхитата си от курортния град, от вкусната кухня на Банско и от топлото посрещане. Представителката на Китай разкри, че за първи път в живота си вижда сняг.

Кметът на Община Банско изрази вярата си, че подобен род красиви събития са най-добрият начин да се рекламира и популяризира един курорт.  Толерантността е израз на уважение към различните нации, към техния бит, култура, кухня, начин на живот. Именно това послание трябва да носи всеки в този глобален съвременен свят.

Всички участници бяха поздравени от бабите от женска певческа фолклорна група към пенсионерски клуб „Радон Тодев” гр. Банско. Възрастните жени, облечени с традиционни за пиринския регион носии, изпяха две любовни песни на красавиците.

Днес на сцената на Читалище „Никола Вапцаров” ще се проведе конкурсът „Little Miss & Mister Galaxy”. Начало на събитието 19:00 часа. Входът е свободен.

 

снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK