Мишката излезе на свобода срещу 15 000 лв. гаранция

Снимка: Infomreja.bg

Венцислав Сотиров, познат в Благоевград като Мишката, днес излезе на свобода срещу гаранция от 15 000 лв.

41-годишният обвиняем отговаряше пред прокуратурата като подбудител на палежи на автомобили.

Тричленният състав на Окръжен съд-Благоевград взе настоящето решение. Съдия Росица Бункова го освободи, изменяйки мярката му в "парична гаранция" от 15 000 лв.

Преди седмица Сотиров беше задържан за 72 часа по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Направен беше и обиска в дома му. Миналият петък с решение на Районен съд той бе с наложена постоянна мярка "задържане под стража", което решение беше обжалвано.

На 26. октомври по обяд екип криминалисти и следователи под надзора на прокурор от ОП-Благоевград, извършиха претърсвания в дома на Сотиров в промишлената зона на града, след което Мишката стана обвиняем за палежите на 4 автомобила.

Той е сочен за поръчител на престъпленията, извършени през 2014 г. От 05.07.2014 г. до 22.08.2014 г., в гр. Благоевград, обвиняемият Сотиров, като подбудител, в съучастие с Н. Атанасов - подбудител и помагач, умишлено склонил Спас Покровнишки да запали чуждо имущество със значителна стойност.

С обещание за парична облага извършителят бил склоняван да залее със запалителна течност леки автомобили и да предизвика горене чрез въздействие с открит пламък. За тази „работа“ подпалвачът щял да получи по 1000 лева за всяка запалена кола.

Според държавното обвинение в този период в Благоевград, били запалени четири автомобила – „Мерцедес С 220 CDI, „Мазда 2“, „Пежо Партнер“ и „Рено Меган“, собственост на различни лица. Всичките палежи били извършени през нощта. Общата стойност на унищоженото чуждо имущество възлиза на 21 530 лева.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK