Мирна седянка бележи поредния протест в Благоевград, граждани "възпяха" исканията си

Снимка: Infomreja.bg

Народният фолклор на благоевградчани сътвори песен

Оставка след оставка не вреди! Най-вреди Бойко Борисов да търпим. Каскет след каскета да хвърчи! Най-вреди Каскетът бухалка да върти. Боклук след боклука да гори! Най-вреди парите си в комини да горим. Добрите журналисти ги боли! Най-боли Кошлуков в ефира да смърди. Плаж, море и пясък опази. Най-вреди Догански сарай да градим! Протест след протеста не вреди… гражданското общество да спи. В Благоевград животът кипи. Най-вреди Шиши мръсен бизнес да върти. Ела на протеста, застани. С нас бъди нашата родина да спасим.

Народният фолклор на благоевградчани сътвори тази песен, в която се поддържат исканията на гражданите за оставка на главния прокурор, министър-председателя и директорът на БНТ, както и „премахване на мафиотския модел в управлението“.

Днес на центъра на града се състоя поредния 45 ден на протести, а както всяка вечер, така и тази имаше „изненади“.

Протестът бе наречен мирна седянка, а мома и момък в народни носии разкрасиха протеста.

На шарена черга, точно както на седянка, те седнаха пред сградата, където се помещава офиса на ПП ГЕРБ в града и започнаха да чупят орехи.

Днес протестиращите имат и музикален фон, авторски и автентичен, сътворен с искане за кардинална промяна на политическия модел.

Всяка вечер протестиращите се събират пред Общината, а заявката им е, че народното творчество, хумор и веселие ще се развива докато гражданските искания не бъдат изпълнени.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//