Мира Миркова, кандидат за кмет на град Кюстендил: Чистотата на града ни е под всякаква критика

Снимка: Възраждане

Кюстендилци заслужават един организиран, уреден, чист и красив град, обяви тя

“Недопустимо е европейски областен град и в 21-ви век да няма необходимите пособия, машини и уреди за нормално почистване на  улиците и кварталите и да се използват подръчни материали като импровизирани метли от клонки и други такива екзотични пособия.

Няма надзор върху резултата от тази дейност, но и с тези подръчни материали, не може да се изисква много повече като качество на извършената услуга. Има социална и криминологична теория, наречена ‘Broken windows’ или “Теория на счупените прозорци, която много ясно и логично обяснява последиците от пребиваването в мръсна, неподдържана и негостоприемна среда.

Няма нито достатъчно, нито подходящи кошчета за боклук, които да могат бързо, лесно и ефективно да се почистват. Още по-сериозна е ситуацията с кофите за боклук и контейнерите и като тръгнем по тази линия на мисли и разсъждения, стигаме неизбежно до съмнителното ни сметище, за чиито проблеми и глоби, всички знаем”, коментира Мира Миркова.

За кандидат-кметът на Кюстендил е от съществено значение да подобри живота, битието, чувството на удовлетвореност на съгражданите ѝ.

“Кюстендилци заслужават един организиран, уреден, чист и красив град и аз считам, че притежавам неотклонната целеустременост, амбиция и воля, за да превърна това свое желание в реалност”, категорична е Миркова.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK