Минка Капитанова разреши днешния протест в Рибново

Минка Капитанова, снимка: infomreja.bg, архив

Днес за 14,30 часа в гърменското село Рибново е насрочен митинг под надслов „На мегдана, да защитим България от мафията, олигархията и преяждането с власт”. Протестът е против политическите уволнения и срещу действията на добилия скандална известност местен депутат Ахмед Башев, смятан за основен кадровик в региона.

Провеждането на митинга в Рибново получи официално разрешение от кмета на община Гърмен Минка Капитанова. На него се очаква да присъстват протестиращи от Благоевградска област и организирали се в социалната мрежа хора от цялата страна.

Зов за помощ преди дни отправиха родолюбци мюсюлмани от Рибново, сред които е и уволненият наскоро директор на СОУ "Йордан Йовков" Манчо Джуркин.

На митинга ще бъде предоставена на присъстващите подписката за снемане на имунитета на народния представител от ДПС Ахмед Башев.

Предвижда се документът да бъде изпратен до дни на главния прокурор Сотир Цацаров с искане за разследване на цялата дейност на Башев по време на близо четирите му мандата като кмет на община Гърмен.

Организаторите коментираха, че не изключват днес да има провокации и опит за осуетяване на митинга въпреки полученото официално разрешение от кмета на общината.

 

КОМЕНТАРИ

odjata14:59 - 28.02.2014
Мноо па грозна таа Минка беее....
Браво!13:35 - 28.02.2014
Браво Рибновци! Вие сте велики национални герои!!!!!
ДО ПОДИВЕЛИТЕ13:32 - 28.02.2014
АЗ ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ!?......ДЕПЕСАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА МНОГО ПРОСТИ МАНЕРКИ. НАЛИ КАТО ВЪРШИТЕ ТАКИВА МРЪСОТИИ ЩЕ ВИ ГО ВЪРНАТ ТЪПКАНО ХОРАТА ПОСЛЕ?....А БАШЕВ, ТЪПАКА ЩЕ Е НАЙ-КРАТКО ПРИБИВАВАЛИЯ КАТО ДЕПУТАТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩОТО ПРИ ПО-ГОЛЯМА АКТИВНОСТ КАКВАТО СЕ ЗАФОРМЯ, ЗА МАНОЛ НЯМА ДА ИМА МЯСТО!.....И КАКВО ЩЕ ПРАВИ ТОГАВА КАТО СЕ ВЪРНЕ В РАЙОНА????
П.Петрова12:55 - 28.02.2014
Школският шеф е депозирал болничен лист в деня на уволнението си 19 февруари там е записано, че болничният е валиден 10 дни, заради "тежко депресивно състояние" диагнозата направо ни умили. Дисциплинарно уволненият директор на училището в гърменското село Рибново Манчо Джуркин е тежко разстроен, това сочи болничният му лист от 19 февруари, изпратен в РИО Благоевград на 20 февруари. В документа е посочено, че пациентът Джуркин страда от "тежко депресивно състояние". Разболял се на 19 февруари денят, в който по пощата пристигна заповедта му за уволнение. Докато Манчо Джуркин е правил преглед да установи тежкото си състояние, не се е чувствал добре и е страдал, новият шеф на инспектората Соколов, без да подозира в какво състояние е директорът е поискал от инспекцията по труда разрешение да прекъсне договора му дори и да е в болнични. Е много йезуитско от негова страна. Как не се трогнахте г-н Соколов от състоянието на Манчо Джуркин. А може би не сте наясно, колко сериозно нещо е да имаш " тежко депресивно състояние ". Ето какво представлява то : Първият белег на депресията е промяна в обичайното настроение, а именно загуба на интерес към харесвани преди занимания, поява на смущения на съня и апетита.Депресивният човек изпитва силна и постоянна тъга, има песимистични мисли, губи интерес към заобикалящата го среда, като цяло демонстрира небрежност, отпуснатост и понижена способност да организира ежедневието си. Тези симптоми са придружени от ниска себеоценка и могат да доведат до изява на чувство за вина или обида. Понякога внезапно появили се мисли за смъртта могат да прераснат в намерения за самоубийство. Физическата и интелектуалната дейност са забавени, концентрацията е затруднена, преобладава чувството на умора, намалява сексуалното влечение. Като цяло сънят е нарушен, най-често с ранно сутрешно събуждане.Нерядко депресията се съпътства от тревожност, израз на която са страхове и лоши предчувствия. Могат да се появят и различни телесни оплаквания като сърцебиене, спазми, световъртеж, главоболие и др. В общи линии съгласно болничният лист на Джуркин това е състоянието му в момента. Може би, то оправдава совалките му от телевизия в телевизия, стоическите му протести на входа на училището и псувните, с които замеря новият училищен директор. Всичко, което в момента прави г-н Джуркин е резултат от тежкото му депресивно състояние. Г-н Соколов, засрамете се и отговорете "Кой поболя Манчо Джуркин? Кой го вкара в тази депресивна дупка, очакваме отговорите ви г-н Соколов .

FACEBOOK