Министърът на отбраната и началникът на отбраната поздравиха военнослужещите зад граница

Снимки: МО

Над 200 военнослужещи изпълняват поставените задачи в 9 операции и мисии извън страната

С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в изпълнение на тежки и отговорни задачи в сложна среда. Те допринасят за изпълнението на съюзническите ни ангажименти по един достоен начин, което издига престижа на Българската армия сред всички наши съюзници.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на традиционната видеоконферентна връзка преди коледните и новогодишни празници с националните командири на контингентите зад граница днес, 19 декември.

Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздравиха военнослужещите, които участват в мисии и операции в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Министърът на отбраната им благодари за изпълнението на служебните им задължения и им пожела здраве, хубаво посрещане на празниците (по време на което ще продължи изпълнението на техните служебни ангажименти), и успешно завръщане в Родината след края на мисиите.

За обстановката в зоните на отговорност на българските контингенти докладваха полковник Красимир Горанов, национален командир на 39-я контингент в Кандахар, Афганистан, полковник Пламен Колев,  национален командир на контингента в Босна и Херцеговина, подполковник Тодор Колев, национален командир на контингента в Косово и лейтенант д-р Йордан Киряков, национален командир на контингента в Мали.

Те увериха, че българските военнослужещи изпълняват поставените им задачи на високо професионално ниво и дават своя принос за успеха на мисиите и операциите.

„Армията, всяко нейно формирование или национален контингент са силни и успешни, когато хората, които ги изграждат, са сплотени, целенасочени и мотивирани“, заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Той изрази увереност, че ще бъде създадена нужната организация и нашите военнослужещи извън граница ще посрещнат задружно предстоящите празници. Нашите военнослужещи поставят на челно място изпълнението на професионалните си задължения, стремят се към отлични резултати в поставените задачи и отстояват с чест авторитета на Българската армия, отбеляза още началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Над 200 военнослужещи от въоръжените сили  изпълняват с чувство на отговорност поставените задачи в 9 операции и мисии извън страната и със своите действия допринасят за утвърждаването на високия авторитет, който има нашата страна и Въоръжените сили сред коалиционните партньори в НАТО и Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK