Министър Зарица Динкова: Очакванията за летния сезон са добри

Министър Зарица Динкова Снимка: Факти. бг

“Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация”, заяви тя

Министерството на туризма разработва две политики за развитие на кадрите в туризма. За да се задържат добре обучените кадри обаче, трябва да се вдигнат  и доходите  на заетите в бранша. „Проблемът с кадрите не е само за България, а за целия ЕС и съответно държавите, които могат да предложат по-добро заплащане на труда, те изцеждат държавите, които не могат да го направят. Най-важното, за да може този проблем да бъде решен, е като цяло да вдигаме доходите и да решаваме системните и структурни проблеми в държавата", това заяви министър Зарица Динкова в „Тази събота" по БТВ.

Въпреки опитите да се всява напрежение с негативни прогнози, очакванията са за добър летен сезон.

“Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация”, и допълни “Нека не позволяваме тази кална хибридна кампания за замърсяване на българското море да вреди на стотици хиляди български семейства и бизнеси, които работят по курортите, рискуват и влагат инвестиции”.

Всички отговорни институции в България работят в екип и се разчита само на проверена и сигурна информация, хората трябва да бъдат спокойни  “Никога не бих изложила на риск нечие дете и чието и да е здраве.”, допълни още министър Динкова.

За да се говори за истински растеж в сферата на туризма, България трябва да бъде рекламирана по модерен и ефективен начин, това е и една от първите задачи, които министър Зарица Динкова е поставила на екипа на Министерството на туризма. “Вече съм го комуникирала. Държа на количествена и качествена измеряемост на всяка една стотинка, която се влага в реклама. Държа това да се случва по модерен, съвременен начин, тъй като това е едно от най-важните неща, с които държавата може да подкрепи бизнеса", обясни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK