Министър Терзиева преряза лентата на модернизираната болница в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева преряза лентата на модернизираната болница в Гоце Делчев заедно с кмета на града Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев и депутата Тодор Радулов. 

Градоначалникът сподели, че за първи път от 35 години се купува ново медицинско оборудване, което ще гарантира професионалното лечение на пациентите. Това пък ще позволи да се кандидатства за допълнителни клинични пътеки, допълни управителката на лечебното заведение д-р Мария Радойкова. По думите й годишно през болницата минават над 7000 пациенти.

Лекарите вече са преминали специално обучение, за да могат да работят професионално с новата апаратура.

Привличане на нови кадри и стимулиране на млади специалисти е следващата стъпка, по която се договориха да работят заедно Община Гоце Делчев и МБАЛ”Иван Скендеров”.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет в хирургичното отделение и благослови всички лекари, работещи в болницата, пациенти и управници, които присъстваха на събитието.

Народният представил Тодор Радулов, обласният управител Муса Палев и заместникът му Костадин Дурчов, кметове и общински съветници от целия регион и други гости днес станаха съпричастни с голямата придобивка както за хората в бели престилки, така и за жителите на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Министър Десислава Терзиева и кметът Владимир Москов поздравиха ръководството на болницата и изпълнителите на проекта за успешната му реализация.

„Проектът е финансиран с над 3 млн.лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., благодарение на който днес бе доставена нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания“, заяви министър Терзиева.

Пред медиите Терзиева обяви, че здравеопазването е ключов приоритет и през новия програмен период за сектора е предвиден значителен финансов ресурс от европейските фондове. Министърът информира, че близо 270 млн.лв. се инвестират по ОП „Регионално развитие” за обновяване и модернизация на лечебни заведения на територията на цялата страна.

На журналистически въпрос за срока за рехабилитация на ЛОТ 22 А в участъка „Садово-Гоце Делчев-Разлог”, министър Терзиева  уточни, че срокът за завършване на обекта е август 2015 г. Причината за забавянето е обявеният фалит от избрания изпълнител и необходимостта от време за преговори за прехвърляне на правата и отговорностите по договора на нов изпълнител.

Според Терзиева строителните работи са преустановени на 15 ноември 2013 г., заради настъпване на зимния период. Очаква се през април, при подходящи метеорологични условия, работата по трасето да бъде възстановена.

В МБАЛ „Иван Скендеров" работят 38 лекари специалисти, а средната работна заплата е 730 лева. В момента болничното заведение има сключени 98 клинични пътеки със здравната каса. Предстои да кандидатстват за още пет клинични  пътеки.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анко до Трите хикса06:29 - 11.02.2014
Ако влезеш във фотоалбума, има още много "чудесни" снимки. Може да видиш модерните коли на любимите политици. Е, не мога да кажа нищо лошо - от 24 снимки, 2 отразяват темата на репортажа.
ххх17:15 - 07.02.2014
Браво на тия репортери направили са чудесни снимки.От тия снимки се вижда много добре какво е модернизирано в Гоцеделчевската болница.
smile15:38 - 07.02.2014
Името на новия Неврокопски митрополит е Серафим. Не карайте по инерция, де.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK