Министър Свилен Нейков обеща средства за реконструкцията на спортен комплекс „Осогово”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Плановете за комплекс „Осогово” са да бъде тренировъчна база за спортистите от страната, заяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. В рамките на една година министър Нейков идва за втори път в Кюстендил. При първото си посещение той откри многофункционалната закрита спортна зала в комплекс „Осогово”. Днес в Кюстендил министър Нейков бе посрещнат от областния управител Даниела Годинова, кметът Петър Паунов, зам.-кметът Виктор Янев и управителят на ОП „Спортни имоти и съоръжения” Васил Гиков.

„Седалките на стадион „Осогово” са в много добър вид и комисията ги е приела. Предстои изпълнение на втория етап от реконструкцията на комплекс „Осогово” – изграждане на помощно игрище до стадиона и подмяна на тартановата настилка на лекоатлетическата писта. Те ще бъдат реализирани през следващата година. За осветлението на стадиона ще са необходими допълнителни средства, защото подобно съоръжение е по-скъпо”, уточни министър Нейков.

Първият етап от ремонта на стадион „Осогово” е на стойност 178 хил. лева. Според министъра много е важно какъв мениджмънт ще има спортната база в града. Освен тренировъчна база, тук спортистите трябва да намерят и добри условия за храна и спане.

Цялостната реконструкция на спортната база се прави според изискванията на УЕФА. След получаването на лиценз от Европейската футболна централа стадион „Осогово” може да домакинства на европървенства и подготвителни лагери на национални отбори от страната и чужбина. Това е и основната цел на на местното ръководство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK