Министър Стойнев даде старт на газта в Сандански

снимки: infomreja.bg

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и кметът на Сандански Андон Тотев дадоха символичен старт на газоподаването в курортния град като запалиха факла и плиснаха менче с вода.

Официалната церемония стана в присъствието на областния управител на Благоевград Муса Палев, неговите заместници, шефа на „БУЛГАРТАРНСГАЗ” ЕАД Кирил Темелков, изпълнителния директор на „РИЛА ГАЗ” Франко Берти, медии и граждани.

„Не можем да говорим за съвременен европейски град без газ, затова днес с пускането на „синьото” гориво решаваме много и сериозни проблеми. Вече ще можем като истински европейци с натискането на едно копче да имаме топлина и уют в домовете си”, заяви градоначалникът.

Министър Драгомир Стойнев пожела повече кметове да бъдат като управника на община Сандански, а областният управител Муса Палев се обърна към кмета с думите: „Господин Тотев, с Вашия труд подобни постижения са неизбежни”.

В края на церемонията всички бяха почерпени с пита с мед от местни момичета, облечени в красиви традиционни български носии.

Газоразпределителната мрежа в Сандански е с дължина 70 км. „Рила газ” е компанията, която ще управлява газоразпределителната мрежа в района на Югозападна България.

Чрез новата газоразпределителна мрежа в Сандански индустриалните и частни потребители в града ще получат възможност за достъп до природен газ, което ще намали разходите за енергия, ще се повиши енергийната ефективност и ще се спазят нормите за опазване на околната среда.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//