Министър Нейков огледа спортните бази в Благоевград

Свилен Нейков и Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков посети днес спортните бази в Благоевград. Визитата му започна с откриване на учебната година в III ОУ "Димитър Талев", където обеща, че до началото на следващата учебна година училището ще разполага с модерен физкултурен салон.

Едно от най-старите училища в града е сред десетте в страната, които получават по 1 000 000 лева за изграждане и реновиране на спортната си база.

Веднага след като учениците влязоха в час, министърът посети Спортен комплекс "Пирин", където текат довършителни работи по ремонта.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов покани официално министър Нейков за откриването на комплекса, в началото на следващата седмица.

Обиколката на Свилен Нейков продължи с оглед на закрития плувен басейн, където министерството ще осигури допълнителни средства за ремонт. Той обаче ще се случи при положение, че басейнът бъде изваден от концесионния договор на общината със строителния бос Николай Галчев.

Според кмета Камбитов това ще бъде факт до месец, той като разговорите с Николай Галчев са пред финализиране и бизнесменът е готов да прекрати договора по взаимно съгласие.

След плувния комплекс Свилен Нейков направи оглед и на стадион "Христо Ботев". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK