Министър Москов открива стая за прием на деца в Спешния център в Дупница

Снимка: Министерство на здравеопазването

Обновена и оборудвана с нова медицинска апаратура стая за прием на деца откриват в Спешния център в Дупница.

Церемонията е предвидена за 10 юли. Очаква се на нея да присъства и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. 

Инициативата е на местния Ротари клуб, който решил да обнови и оборудва стаята, за да може децата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ, да получават нужното внимание и лечение.

Събитието ще уважат още заместник-здравният министър Ваньо Шарков, дистрикт-гуверньорът на Ротари България Нина Митева и наследниците й през следващите два мандата Димитър Димитров и Емил Коцев.

Ротари клуб - Дупница ежегодно реализира различни значими проекти за местната общност, които са в унисон с международните цели на Ротари – най-голямата хуманитарна организация в света, със  110-годишна история.

Последният реализиран проект е обновяването и оборудването на детската стая в Спешния център. 

До момента помещението е пребоядисано, сменени са вратите и прозорците и е оборудвано с нова медицинска апаратура от първа необходимост за неотложни прегледи на деца.

През изминалите 15 години Ротари клуб - Дупница е подпомагал многократно МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница. Два пъти са организирани профилактични прегледи за учениците от основните училища на общината (очни, кардиологични и ортопедични). Със средства на ротарианците бяха закупени диагностична апаратура за Детско отделение, инхалатори, спално бельо, печки, бойлери и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK