Министър Илиев към Нургюл Салимова: Ти си вдъхновение, нека всяка титла, към която се устремиш, бъде твоя

Снимки: Министерство на младежта и спорта

Както тя, така и треньорът й Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението

„Нургюл, ти си вдъхновение за всеки българин. Донесе ни много радост и много гордост. Показа голям ум, сърце и сила. Постижението ти е изключително, ти вече си фактор в световния шахмат и конкуренцията трябва да се съобразява с теб. Поздравявам те от името на Министерството на младежта и спорта и ти пожелавам всяка титла, към която се устремиш, да бъде твоя“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към финалистката от Световната купа по шахмат в Баку – Нургюл Салимова. Илиев я награди с почетен плакет на ММС за изключителен успех и подчерта, че както тя, така и треньорът й Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението.

В рамките на проведената среща Нургюл сподели за предизвикателствата по време на турнира в Азербайджан и кои са следващите важни състезания, за които тя се подготвя.

Министър Илиев отбеляза, че по време на Световната купа в Баку обществото ни със затаен дъх проследи ходовете на Нургюл, а постижението й постави темата шахмат във фокуса на вниманието, включително стартира дискусия за изучаването му в училище.

В срещата на министър Илиев с Нургюл Салимова участваха също родителите й, треньорът й Живко Жеков, председателят на Българската федерацията по шахмат 2022 (БФШ 2022) Васил Антонов, членът на УС на БФШ 2022 доц. Венета Петкова, юридическият съветник на БФШ 2022 адвокат Христо Митков,  както и заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK