Министър Бъчварова награди с почетен медал 4-ма млади мъже, спасили 93-годишен мъж при пожар

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Днес главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН, връчи медалите на 26-годишния Марио Симеонов, 19-годишния Мартин Миланов и 21-годишния Божидар Терзийски от дупнишкото село Усойка, както и 17-годишния столичанин Янко Малинов.

Четиримата младежи помогнаха на човек в беда. Беда, която застрашаваше живота на 93-годишния Любен Гоцев от село Усойка.

На 1 май тази година в имота на възрастния човек бе възникнал пожар.

Главен комисар Николов поздрави четиримата младежи от името на министър Румяна Бъчварова и от името на главния секретар Георги Костов.

Той се обърна към тях с думите: "Сега, на 93 години, този човек има отново възможност да бъде сред нас, да се радва на живота, да получава любовта на близките си, и то благодарение на четиримата достойни младежи. При такива ситуации проличава нашата солидарност и жертвоготовност за взаимопомощ. Аз се гордея с вас, знам, че вие ще бъдете пример за вашето поколение. Пример за това как нашият малък български народ със съвместни усилия може да направи нещо добро. Като начало - най-ценното - да спаси човешки живот. Благодаря ви от сърце".

Главен комисар Николай Николов връчи наградите на четиримата млади мъже на тържествена церемония в РСПБЗН – Дупница, в присъствието на пожарникари, спасители, кмета на с. Усойка и медии.

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK