Министър Аврамова от Благоевград: Не очаквам забавяне в строителството на тунел „Железница"

Снимка: Infomreja.bg

Не очаквам забавяне в строителството на тунел „Железница“, в законовите срокове, смятам процедурата да приключи и да имаме избран изпълнител, така че да стартираме важния за нас проект.

Това обяви министър Петя Аврамова а официалното откриване на санираната сграда на Областната управа в Благоевград.

За тунел „Железница“ върви процедура и тя не е приключила. Има избран изпълнител и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След обявяването на отказа за сключване на договор на „Джи Пи Груп“ се удължава процедурата за избор на изпълнител, каза още Аврамова.

Министърката бе запитана за изграждането на граничния пункт Клепалото на границата ни с Македония и пътят до него. По темата Аврамова бе лаконична:

По конкретния случай с граничен пункт Клепалото не мога да дам информация, но искам да ви уверя, че АПИ много внимателно  разглежда програмата, която ще изпълнява от 2019. Съобразяваме се със всички населени места, в които има проблеми. По първоначални данни третокласната мрежа е в най-тежко състояние. Около 25% от пътищата в страната имат проблеми.

Самите гранични пунктове са към МВР. Ще проведа разговор по темата с министър Маринов.

Щом премиерът е обещал, значи ще се случи, каза министър Аврамова в отговор на това, че Борисов при срещата си със Заев в Благоевград е обещал скорошен ремонт и изграждане на пътя към граничния пункт.

Участие в церемонията по откриването на сградата взе и министърът на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу. Както в речта си, така и пред журналисти министърът сподели задоволството си от работата по европейски програми с България и нуждата Македония да стане част от европейското семейство.

„Като главни приоритети на Република Македония са добрите съседски отношения с България. Това беше потвърдено с подписването на Договорът за добросъседство. Пътната инфраструктура е главен приоритет за Македония от най-високо ниво. Изграждането на мостове между гражданите води до сближаване, което е важно за Европейския съюз. За първи път всички правителства на Балканите са на едно мнение, че пътят на Македония е към ЕС.“

Сградата на Областна управа – Благоевград, е реновирана по Проект „Зелени сгради за общо зелено бъдеще“ (Green building for common green future – GREEN). Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Македония 2014-2020. При изпълнението му Областна администрация - Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране, Република Македония. По проекта са изпълнени енергийно-ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на община Кочани, Република Македония.

На събитието бяха още кметовете на Благоевград, Банско, Разлог, домакинът – областният управител – Бисер Михайлов, зам.-министър Деница Николова, гости от Македония. Михайлов подари на министър Аврамова и колегата й Фазлиу плакети.
 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK