Милосърдието на Лили Шмидт бди над нуждаещите се и от отвъдното

Снимки: Виолета Атанасова

В навечерието на коледните празници в кюстендилския Дом за възрастни хора с увреждания „Ильо Войвода” се състоя една затрогваща среща. Сто пакета с лакомства за всички домуващи в него подготви за този ден Йорданка Тасева от женското дружество „Майчина любов” в качеството си на пълномощник и разпоредител на средствата, поверени й от Лили Шмидт за закупуване на хранителни продукти за нуждаещи се хора.

Въпреки своите осем десетилетия, Тасева с впечатляваща енергичност и добросъвестност  осъществи поредната благотворителна акция, за която е поела морален ангажимент пред кюстендилската Майка Тереза, която ни напусна преди половин година.

Заедно с Йорданка Тасева в Дома за възрастни хора с увреждания дойдоха председателката на женското благотворително дружество „Майчина любов” д-р Силвия Попова и заместник-председателката на дружеството Виолета Атанасова.

„Знаем, че тук за хората се полагат големи грижи и че ние няма да можем да помогнем кой знае колко. Но идеята ни е да стоплим сърцата на всички вас, на които съдбата е отредила да живеете в този дом, и лично да ви поздравим за предстоящите коледни празници. Лили Шмидт би била щастлива  да знае, че нейните усилия са стоплили още няколко човешки сърца“, каза Тасева на хората от дома при предаването на дарението.

Някои от тях получиха и лични коледни подаръци от техни приятели от „Майчина любов”, но най-ценното в тази среща беше общуването очи в очи – не служебно, не по задължение, нито по някакъв европейски проект, а по човешки и напълно доброволно и безкористно. След броени дни със средства от Лили Шмидт ще бъде осъществена още една благотворителна коледна инициатива.

Курбан и хранителни продукти ще получат общо 80  души – членове на Клуба на инвалида, на сдружение „Кураж” и на Клуба на слепите. Раздаването на дарението ще стане в Клуба на пенсионера „Хр. Ботев”. 

Тези две коледни благотворителни инициативи са в памет на почетната гражданка на Кюстендил Лили Шмидт, която ни остави благородния си пример за милосърдие и заръката кой с каквото може да помага на самотните и бедни хора. Защото животът е непредвидима въртележка, в която понякога местата ни могат изненадващо да се разбъркат…

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK