Милан продължава напред за Купата на Италия

Дебютиралият за Милан Алекс Хименес стреля към вратата на Каляри Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът не е печелил Купата на страната в последните 20 години

Съставът на Милан е четвъртфиналист за Купата на Италия по футбол, след като без големи проблеми победи Каляри с 4:1 на своя стадион "Сан Сиро“съобщава БНР.

Милан се представи в срещата с млад тим, а на левия фланг на защитата дебютира 18-годишният испански национал Алекс Хименес, докато голяма част от опитните футболисти бяха на пейката. Лука Йович направи голям мач за домакините, като вкара и два от головете - първият в 29-ата минута, а второто му поподение дойде в 42-ата. Архитектът отново беше Ернандес, който премина отляво, проби в средата и подаде на Йович в пеналта, чийто удар от малък ъгъл попадна в мрежата. 
Пет минути след началото на втората част Чака Траоре направи 3:0. За 19-годишният футболист това беше първи мач като титуляр, както и първи гол. Алекс Хименес беше в основата на попадението, но то дойде и благодарение на няколко грешки в отбраната на гостите. В 87-ата минута Пауло Аци намали на 1:3 за тима на Клаудио Раниери като ударът му от 20 метра се отклони в крак на футболист и залъга вратаря Антонио Миранте. Рафаел Леао имаше последната дума в срещата, офомяйки крайното 4:1.

Милан, който не е печелил купата на страната в последните 20 години, в следващата фаза чака по-добрия от дуела Аталанта - Сасуоло.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK