Михаел Бар-Зоар ще говори за спасяването на българските евреи в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Световноизвестният писател Михаел Бар-Зоар ще говори за спасяването на българските евреи по повод 70-годишнината от историческото събитие пред студенти на Американския университет в България. Събитието ще се проведе на 11 март от 19:15 ч. в аудитория „Андрей Делчев”, академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара”.

Ден по-рано, в неделя от 11:30 ч., Център за образование и култура „Илиев” на АУБ в София ще бъде домакин на кръгла маса, посветена на годишнината. В нея ще вземат участие проф. Бар-Зоар,  президентът Петър Стоянов и Соломон Паси. Дискусията се организира по идея на Яков Джераси, председател на фондация „България”.

 Михаел Бар-Зоар има забележителна творческа кариера и е лауреат на множество награди, сред които наградата „Бен Гурион”, кавалер на Почетния легион (Франция), орден „Мадарски конник” (България), награда на Френската академия, награда „Соколов” (израелския Пулицър), наградата на Международната организация по миграция и др. През 2010 г. бележитият учен и автор на над 30 книги проф. Бар-Зоар получи почетната титла „Доктор Хонорис Кауза” на АУБ.

 Бар-Зоар е автор на много исторически трудове и белетристични книги, които се основават на задълбочената му изследователска работа. Сред тях е „Извън хватката на Хитлер: Героичното спасяване на българските евреи”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK