Миглена Чавдарова е новият директор на училището в Раждавица

снимки: НУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Раждавица

Миглена Чавдарова е новият директор на Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” в село Раждавица. Тя заема ръководния пост след спечелен конкурс, обявен от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил.

В надпреварата участваха общо петима кандидати - Антоанета Веселинова, която бе временно изпълняваща длъжността, Димитър Димитров, Нели Бурова, Фюзела Ваклева и Миглена Чавдарова.

До третия етап на конкурса са допуснати четирима кандидати, тъй като един от тях не е издържал теста.

Събеседването с кандидатите е провела петчленна комисия с експерти от Регионалния инспекторат по образованието, Община Кюстендил и Министерството на образованието и науката.

Миглена Чавдарова има 13-годишен стаж като преподавател в Гимназия "Неофит Рилски" в Кюстендил.

Освен за училището в село Раждавица бяха проведени конкурси за директори на ОУ “Св. Климент Охридски" в село Трекляно, ОУ “Аверкий Попстоянов” в Рила и Гимназия “Неофит Рилски” в Кюстендил.

Трите учебни заведения обаче остават с досегашните си директори, тъй като нито един от кандидатите не успя да премине успешно трите етапа и да спечели конкурса.

Така до провеждане на следващия конкурс школото в Трекляно ще продължи да ръководи Радостина Иванова, Александра Бекирска остава временен директор на училището в Рила, а Анна Вучкова - на Гимназия "Неофит Рилски" в Кюстендил. 

 

снимки: НУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Раждавица

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK