Методи Чимев: Няма да позволим някой да бракониерства историята ни

снимки: infomreja.bg

"Няма да позволим някой да бракониерства историята ни. Тук всички сме като граждани. Исканията на мюфтийството са несправедливи и срещу тях се изправя цял един народ”, с тези думи се обърна кметът на Дупница Методи Чимев към стотиците протестиращи пред сградата на  Окръжен съд-Кюстендил.

В подкрепа на думите му колегата му от Кюстендил Петър Паунов обяви, че очаква справедливи съдебни решения.

“Джамията  в Дупница е паметник на културата, а 14-16 век е бил християнски храм на св. Харалампий, блъснат и върху него поставена джамия. И в град Кюстендил има джамии върху храмове. От къде е това нахалство от Главното мюфтийство? От друго място с много пари е подковано и използват, че сме в криза. Трябва да отстояваме делото на Ильо Войвода и Чакър Войвода и всички други дали своето дело за единна България", каза и архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия Георги Паликарски.

“Да бъдем заедно в тази битка. България над всичко", скандираше и лидерът на "Атака" в Дупница Методи Стойнев.

Само няколко минути по-късно започна и делото срещу община Дупница. Председател на съдебния състав бе съдия Таня Костадинова. Тя задължи в седемдневен срок ищецът в лицето на Мюсюлманското вероизповедание да предостави писмени доказателства за собствеността на имота в Дупница.

Адвокат на ищеца бе Красимир Руев, който бе категоричен, че имотът е бил завзет през 1951 г. от държавата.

Бунтът е срещу исканията на Мюсюлманското вероизповедание в България да му бъде призната собствеността върху градинката с паметника на Ильо Войвода в Кюстендил, както и на джамиите „Фетих Мехмед“, „Ахмед Бей“ и „Алай баня“, които са исторически паметници.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

12319:50 - 27.03.2013
ABE TOQ KRASE RUEV ZA PARI I DARJAVATA 6TE PRODADE,A I ZADNIKA POD NAEM SI DAVA. NE6TASTNIK
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK