Методи Байкушев: Видяхме най-мащабният опит за натиск от страна на общинска администрация

Снимка: Infomreja.bg

„Очаквам резултатът за нас да е по-висок, но е рано да се радваме“

„Резултатът за нас е по-висок, очаквам паралелното преброяване, но все още не е време да се радваме предвид това, което се случи днес - най-мащабният опит за натиск от страна на общинската администрация, чиито представители цял ден обикалят около секциите и всяват страх и смут в гражданите на Благоевград“.

Това заяви минути след края на изборния ден кандидатът за кмет на община Благоевград от ПП-ДБ - Методи Байкушев.

„Принудих се в последните часове да започна и аз да обхождам местата, където се гласува, защото получихме много сигнали за съмнителни лица, които обикалят около секциите. Две-три внушителни фигури се разхождат с часове в коридорите, например в Трето основно училище, ние имаме и снимки - какви да са, защо са там. Много е разочароващо“, добави Байкушев.

Той бе категоричен, че ако резултатът бъде положителен за него, изборите след 4 години ще бъдат наистина честни и прозрачни и хората ще гласуват свободно.

Пред камерата на БНТ Байкушев призна, че въпреки всичко е доволен от този резултат.

Предварителните данни от преброяването сочат, че той има крехка преднина от малко над 1% пред конкурента си Илко Стоянов - независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

Оказва се, че голяма част от гласовете, дадени за неуспелите кандидат-кметове на първи тур - Николай Шушков и Атанас Камбитов, са отишли в подкрепа на Байкушев.

„Това е ясен сигнал, че гражданите не желаят повече сегашният модел на управление да продължава, защото той е непрозрачен, недиалогичен и силно подкрепен от една демагогия“, коментира Байкушев. 

Той изрази надежда, ако бюлетините бъдат преброени коректно, именно ПП-ДБ да спечели изборите в Благоевград.

Изборният ден в община Благоевград приключи при избирателна активност 33,31%. До урните са отишли 27 367 избиратели, съобщиха от ОИК-Благоевград.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK