Методи Байкушев: ВАС върна гласуването с машини, гласувайте в неделя!

Снимка: ПП-ДБ

Да вземем бъдещето на Благоевград в свои ръце, гласувайте на балотажа!

Кандидатът за кмет от ПП-ДБ - Методи Байкушев, с обръщение към избирателите в община Благоевград

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което беше премахната възможността за гласуване с машини на местните избори на 29 октомври.

Съдът потвърди решението за първия тур, но не с мотивите на ЦИК, а поради това, че решението за съответствието на машините е подписано не от министър Йоловски, както изисква законът, а от зам.-министъра на електронното управление Стойнов.

Удостоверяването на съответствието на машините с подписа на министъра на електронното управление Александър Йоловски започна, то ще приключи в срок и машините ще може да бъдат използвани в неделя.

Уважаеми съграждани,

Гласувайте на 5-и ноември!

В неделя ще имате право да упражните вота си с машина, което в много по-голяма степен гарантира коректност и точност на резултатите, прави невъзможни манипулациите при преброяването, когато стават най-големите злоупотреби при хартиения вот.

Избирателната активност в община Благоевград на първия тур миналата седмица е сред най-високите в страната – 57.07%. Това е ясен знак за силна гражданска ангажираност и отговорност за съдбата на любимата ни община. Но и тук възможността за манипулация на хартиения вот, който бе наложен от хартиената коалиция, бе използвана от търговците на гласове и влияние. Над 8% са невалидните бюлетини в община Благоевград, което е най-честата практика за кражба на вот.

Можем да предотвратим тази кражба в неделя като гласуваме и гласуваме с машина.

Не оставяйте изборите само в ръцете на други хора!

Да вземем бъдещето на Благоевград в свои ръце, гласувайте на балотажа!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK