Мелони: Подкрепата на Г-7 за Киев ще продължи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Италия е председател на Групата на седемте от началото на годината

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони увери украинския президент Володимир Зеленски, че подкрепата на Групата на седемте най-големи демократични индустриални държави (Г-7) за Украйна ще продължи, предаде ДПА.

Според италиански медии Мелони е казала на Зеленски в телефонен разговор, че агресията на Русия срещу съседната страна ще бъде във фокуса на италианското председателство на Г-7.

Италия е председател на Групата на седемте от началото на годината. Останалите членове са САЩ, Германия, Канада, Великобритания, Япония и Франция.

След телефонния разговор Зеленски е благодарил на Мелони за подкрепата, включително за желанието на Украйна да се присъедини към ЕС. По време на разговора той е предоставил също и информация за неотдавнашните руски атаки, съобщи украинският президент в социалната платформа "Екс".

"Благодарен съм на Италия и лично на Джорджа за готовността им да продължат да укрепват въздушния щит на Украйна", написа Зеленски.

"Допълнителната противовъздушна отбрана спасява човешки живот и поддържа нормалното съществуване в нашите градове", добави той. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK