Международна среща в областна администрация - Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

На 18 ноември 2014 г. (вторник) от 10:30 часа в сградата на Областна администрация Кюстендил, ще се проведе международна среща в контекста на инициативата на Европейската Комисия „Европейския Алианс за Мобилност и Мобилни Индустрии (EMMIA)/www.mobilise-europe.mobi/ към Главна дирекция „Предприятия и промишленост“.

На срещата ще бъдат представени: Глобална Навигационна Сателитна Система (GNSS), програма „КОПЕРНИКУС”, „Галилео” /Европейска Геостационарна служба за навигационно покритие (EGNOS) , както и Европейската програма за наблюдение на земята (GMES) и др.

 В срещата ще вземат участие г-н Майкъл Густафсон - Clusterland Sweden, Юрген Вогел - bavAIRia e.(PLP EMMIA Координатор), др.Мартин Хауншилд – Аерокосмически инженер и президент на Асоциация ENCADRE – клъстер координатор и съосновател на аерокосмическата програма на bavAIRia и Емануел Мондон, Бизнес развитие към - CloudEO.

Припомняме, че в  резултат от успешното изпълнение на проект Grow Mobile, в който Областна администрация Кюстендил беше партньор, регионът получи възможността да се присъедини към инициативата за „иновативно партньорство“ на Платформата за изучаване на политики, към Алианса.

Кюстендил е един от трите региона в Европа, в които ще бъдат реализирани пилотни инициатива с цел повишаване потенциала в областта на мобилните приложения и услуги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK