Меглена Кунева: ДКЕВР е абдикирала от функциите си, правителството - също

снимки: „Движение България на гражданите“

ДКЕВР е абдикирала от фукциите си, както и правителството, което се доказа с последните кадрови решения в регулатора. Когато няма свободен пазар, единственото, което гарантира справедливостта за потребителите, трябва да е регулаторът, а той не работи добре. Така председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира снощи, на среща с обществеността в Благоевград, високите и неясни сметки за електроенергия.

Тя определи като крайно нечестно загубите при преноса да се отразяват върху сметките и да ги плащат хората. Така не се стимулират електро-разпределителните дружества да правят инвестиции, за да намаляват загубите, добави още Кунева. По думите й, за да могат дружествата да се състезават помежду си и да се спрат корупцията и картелите, трябва да се пристъпи към либерализация на пазара. Кунева каза, че и частният, и държавният монополи са еднакво лоши за гражданите, ако няма институция, която да защитава интересите им и предложи като решение сливането на Комисията за защита на конкуренцията с Комисията за защита на потребителите.

От екипа на Кунева припомниха, че именно тя, като европейски комисар, е предложила и на предходното, и на сегашното правителства, както и на ДКЕВР, въвеждането на единната сметка за ток. Въпреки, че 14 държави членки на ЕС я въведоха, България не го направи, коментираха още от движението, а това можеше да спести сегашните проблеми.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ представи и основните приоритети в управленската си програма. Мерките за преодоляване на бедността, повишаване на растежа и подобряване на бизнес-климата бяха сред основните акценти. По думите на Кунева и екипа й, корупцията, нечестните обществени поръчки, назначаването на близки до властта хора, без опит, на ключови постове в администрацията и липсата на разум в управлението са най-големите проблеми на страната.

Кампаниите се водят, за да познават политиците проблемите на хората, а не да се оправдават с предишните управляващи, посочи организационният секретар на движението Калин Томов, който допълни, че лидерът и представители на движението ежедневно се срещат с хората в различни населени места, а партията вече има екипи в над 90 % от територията на страната.

 

снимки: „Движение България на гражданите“

КОМЕНТАРИ

ha ha ha ha ha ha ha ha ha15:13 - 17.02.2013
Ей КРАВО когато се сключи договора с монополите ти каква беше и от кое правителство бе шамандуро
NINO21:43 - 16.02.2013
doktore,ako si politik i kolkoto doktor provala bi e siguren.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK