Медалите от Казахстан продължават да валят, таекуондистите ни са навърха!

Снимка: БФТ

Родните национали спечелиха още два медала

Медалите от Казахстан продължават да валят!

Родните национали спечелиха още два медала в четвъртия състезателен ден от Световното първенство в Астана, съобщават от Българска Федерация по Таекуон-До ITF.

С бронзови медали за родината ни ще се приберат Николай Петков (+92 кг) при мъжете и Любомир Дракалийски (57 кг) при юношите старша възраст в дисциплината спаринг. Николай излезе от своята група, но не игра на полуфинал заради травма. Любомир бе безапелационен в групата си, но спорно съдийство на ½-финал изпрати Гърция на финал! Така България вече има 9 отличия от Мондиала.

Рами Шау донесе трето злато за родината ни.

Рами триумфира в дисциплината спаринг при мъжете в категория до 78 кг. Националът ни победи представител на домакините на ½-финал, а в решителната битка надви състезател от Северна Корея. Това е втора поредна и общо трета световна титла за нашето момче.

Повече от успешен бе и третият ден от провеждащото се в Астана първенство.

Родните национали спечелиха шест отличия от Мондиала – две златни, две сребърни и две бронзови.

Кирил Илиев триумфира в кат. до 52 кг при мъжете в спаринга, а след това мъжете (Никола Николов, Дени Велев, Антон Огорелков, Любомир Бакалски и Кирил Илиев) в дисциплината специална техника също стъпиха на световния връх.

 Със сребро в спаринга останаха Дени Велев (92 кг) и Антон Огорелков (58 кг), а място на почетната стълбичка намериха и представителките ни при жените в кат. до 62 – Лилия Митрева и Ивет Василева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK