Мазилка се стовари върху главата на пешеходец

снимки: Нора Василева, infomreja.bg

30-годишен мъж пострада от падащи отломки от сграда, намираща се на площад "Велбъжд" в Кюстендил. Сградата е фамилна собственост на семейство Никови. Инцидентът станал към 14 часа следобед. Махмуд С. бил ударен от мазилка, откъртила се от една от терасите на сградата, където се помещават агенции за недвижими имоти, магазин за телекомуникационни услуги, много други офиси, дори и банка.

Минувачи сигнализирали на тел 112 за инцидента. Пристигналият на място екип на Спешния център е транспортирал младия чужденец до МБАЛ „Никола Василиев” в града. Според медиците Махмуд С. е с рана на главата, не е губил съзнание и няма опасност за живота му.

 „Отстранил съм това, което беше възможно да падне пак от терасата, не съм видял пострадалия човек, надявам се да е добре. Това, което аз мога да направя е да обезопася сградата, така че да няма опасност от други инциденти и да се надявам, че няма да има повече паднали части”, каза Петър Ников.

"Сградата е ремонтирана преди 2 години изцяло. „Некачествени са материалите, с които е работила фирмата. Още миналото лято на места започна да пада мазилката. Въобще не съм доволен от фирмата, която е ремонтирала. Не е нормално това да се случи за такъв кратък период от време. Щом има и инцидент, отговорни са изпълнителите от фирмата. Не малко пари сме дали за ремонт и е ненормално за по-малко от година да започне да пада мазилката”, каза още Петър Ников.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//