Масово четене на книги в градския парк на Разлог

снимки: Община Разлог

3-годишният Мартин и дядо му Костадин се включиха в масовото четене на книги в Разлог. По повод Международния ден на книгата и авторското право Община Разлог организира масово четене на книги и раздаде над 50 книги в централния градски парк. Администрацията в Разлог припомни, че книгите са едни от най-верните приятели на хората, както и че четенето им е не само приятно занимание в свободните часове, но и предпоставка за успех.  

Наред със случайните минувачи в инициативата по отбелязване на Международния ден на книгата се включиха ученици от IX „б” клас на ПГ по туризъм и хранителни технологии “Никола Стойчев” град Разлог.  В четенето се включиха Мартин с дядо му Костадин. Дядо Костадин се похвали, че често чете приказки на малкия юнак. Учениците споделиха че освен задължителните книги по литература, предпочитат да четат на своите таблети електронни книги на съвременни автори.

Общината Разлог раздаде над 50 книги за историята, традициите и паметта на Разлог, на днешното събитието, което протече под мотото: „Няма по-верен приятел от книгата”, мисъл на Ърнест Хемингуей.

Организаторите се надяват градския парка да се превърне в място, където ще се четат книга.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK