Масови съкращения на пътни строители

Снимка: БНР

Процедура по масово съкращаване на персонал е предприета от днес

Съкращения в персонала на около 70% предвиждат в дружеството „Автомагистрали-Черно море“. Причината е, че все още не са получили от държавата парите за ремонт на участък от автомагистрала „Тракия“. Фирмата очаква близо 28 милиона лева, съобщава БНР.

„Парите ни свършиха, служителите чакат вече две заплати“, обясни икономическият директор на „Автомагистрали - Черно море“ Петя Стоянова.

"Хората направо бедстват. В края на юни е приключило това строителство. Изпълнили сме го качествено и в срок, но все още не ни е платено", каза тя.

Процедура по масово съкращаване на персонал е предприета от днес. В дружеството работят около 750 души. По план трябва да бъдат освободени 530 работници, каза още Стоянова.

"Поне да отидат на борсата нашите служители, работници и специалисти, за да имат някакви доходи", отбеляза още тя.

"Провеждани са някакви разговори със заместник-министъра на финансите и с г-жа Антония Димитрова - депутат от Шумен - казват, че правят каквото могат. Аз искам да запитам управляващите: Това ли е промяната? Да ликвидират едно от най-социалните дружества в Шумен", добави Асен Тодоров, директор производствена дейност.

Планирани са и протестни действия в столицата на 22 март, а ръководителите на „Автомагистрали Черно море“ са се принудили да молят за помощ и министър-председателя Кирил Петков в социалната мрежа. Отговор все още нямат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK