Мащабна тревога в Украйна - ракети на зазоряване

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите призовават населението да остане в укритията

Мащабна въздушна тревога е обявена тази сутрин в източните, централните и част от западните райони на Украйна. Военновъздушните сили на Украйна предупредиха населението за пуск на крилати ракети от бомбардировачи Ту-95МС.

В червено на картата светнаха последователно от изток на запад украинските области, включително и столичния район Киев.

Първата група ракети е тръгнала в 6.30 в посока Харковска област, но курсът й се променя и към 7.00 часа ракетите вече летят към западните области.

От южно направление са насочени и ракети към Киевска област и Киев, където час след началото вече работи и ПВО-то.

Властите призовават населението да остане в укритията, както и да не снимат и разпространяват информация за работата на противовъздушната отбрана.

Атаката на руската армия по Украйна започна още в тъмната част на денонощието със серия ракетни удари по Харков. Кметът Игор Терехов и ръководителят на военната администрация Олег Синегубов потвърдиха, че при обстрела е засегната гражданска инфраструктура, има и ранени. По предварителна информация обстрелът е осъществен с ракети С-300.

Освен това по Днепропетровска област са пуснати и седем ударни дрона тип "Шахед", за които военните докладват, че са свалили пет от тях. Засега няма информация за останалите два дрона. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK