Марио Кирев се върна в Ювентус

Марио Кирев, снимка: Топспорт, архив

Роденият в Сапарева баня Марио Кирев може да бъде трети вратар на италианския шампион Ювентус през следващия сезон. Кирев се завръща днес в Торино за да започне подготовка с „бианконерите”, след като изкара почивката си у нас. През последния сезон юношата на Германея бе преотстъпен от Юве на румънския Политехника Тимишоара.

Безспорен номер 1 в Ювентус е Джанлуиджи Буфон, а втори избор на треньора Антонио Конте е Марко Сторари. Наскоро „бинконерите” подписаха и с 19-годишния вратар на Бреша Никола Леали, но той вероятно ще бъде преотстъпен за да трупа игрови опит. Така при контузия или наказание на Буфон или Сторари пред Кирев ще се открие шанса да седне на пейката, а при добро за него, но не за колегите му стечение на обстоятелствата - да запише най-накрая дебют в Серия "А" или Шампионската лига.

Припомняме, че българинът бе купен от торинци в началото на 2009 г. от Славия. Освен в Политехника Марио Кирев бе преотстъпван преди това в швейцарските Грасхопърс и Тюн, но там така и не можа да играе в официални срещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK