Марихуана и кокаин в тайник на микробус откриха на Капитана

Снимка: Infomreja.bg

Над 22 тона фалшив прах за пране откриха на пункта

Марихуана и кокаин за 1 751 280 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на микробус, излизащ от страната.

На 10.02.2024 г. на пункта на трасе „Изходящи леки коли и автобуси“  пристига микробус с българска регистрация, управляван от българска гражданка. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители откриват зад задните седалки специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване.

От укритието са извадени 72 пакета, съдържащи суха зелена тревиста маса и три пакета, с бяло прахообразно вещество. Направени са полеви наркотестове, които са показали реакция съответно на марихуана и кокаин. Общото бруто тегло на  марихуаната е 47.920 кг на стойност 1 150 080 лева, а на кокаина - 3.340 кг на стойност 601 200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 „маркови“ стоки откриха митническите служители при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

При един от случаите, на 08.02.2024 г., на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Словения. Водачът- турски гражданин, представя пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение, се установяват 22 360 кг прах за пране в опаковки от по 6 кг. Всички опаковки са с логото на известна търговска марка. За случая е уведомен правопритежателят на марката, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

В същия ден, в друг товарен автомобил с турски регистрационен номер, са открити 19 800 артикула, по-голяма част - хартиени етикети, с обозначения на защитени търговски марки. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция за Полша. При извършената щателна митническа проверка в товара са установени 112 кашона, съдържащи 13 875 хартиени етикета, 2712 мъжко и дамско облекло, 2121 чифта спортни обувки и 1092 чанти, всички със знаци на търговски марки. В изпълнение на Европейски регламент 608/2013 относно защита на интелектуалната собственост стоките са задържани. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 145 000 артикула и 44 тона прах за пране със знаци на регистрирани търговски марки.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK