Марек спря серията на Арда

снимка: bgvolleyball.com, архив

Отборът на Марек Юнион Ивкони - Дупница спечели чиста победа с 3:0 (25:21, 25:16, 25:22) като гост на Арда (Кърджали) в среща от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Така дупничани нанесоха на кърджалийци първата им домакинска загуба от началото на сезона въпреки че над 1000 зрители отново бяха препълнили зала Арпезос до краен предел.
Интрига имаше само в първия гейм от мача.

Небесносините имаха инициативата и водеха в резултата до 19:17, когато гостите успяха да обърнат в своя полза и да спечелят с 25:21.  В третата част Арда също имаше леко предимство на първото техническо прекъсване, но скоро след това Марек си върна инициативата, за да затвори мача в три части.

Топреализатор на мача стана Георги Елчинов с 13 точки за победителите, а момчетата на Найден Найденов записаха общо 10 аса в срещата.  Най-резултатни за домакините бяха Кирил Хаджиев и Невен Нешев с по 11 точки. Така след като лидерът Пирин Балканстрой (Разлог) взе победа с 3:0 по-рано днес, статуквото на върха на класирането се запази.

Марек държи второто място изоставайки на 3 точки от разложани.  Арда пък отстъпи с една позиция и от четвърто слезе на пето място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK