Марек си намери спонсор

снимка: ПФК Марек

Фармацевтичният гигант Актавис официално стана генерален спонсор на Марек. До тук се стигна не без съдействието и на министър-председателя Бойко Борисов, който спомогна за успешното финализиране на сделката. Средствата, с които ще бъде подпомогнат клуба, ще са предназначени както за първия отбор, така и за детско-юношеската школа.
 
„В Дупница, който е известен и като „Град на фармацията”, се намира най-големият завод за производство на твърди орални форми в Югоизточна Европа. Това е заводът на Актавис, който осигурява над 800 работни места за жителите на Дупница и региона. Спонсорството на ФК Марек е част от нашата корпоративна социална политика за подпомагане на общините, в които Актавис има свои производствени мощности. Искрено пожелавам на отбора много бъдещи успехи на футболния терен”, коментира Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис България. От страна на Марек преговори с фармацевтичния гигант водеше изпълнителният директор Иво Паргов, който призна, че е изключително доволен от подписания договор.
 
„Аз бях оторизиран да комуникарам с хората от Актавис. От дълго време чакахме това да се случи и сега съм радостен, че стигнахме до тук. Логото на компанията ще бъде поставено на фланелките на отбора за новия сезон. Радостен съм и че такъв гигант ни оказа помощ в условия на криза. Трябва да отбележа, че това се случи и с огромното съдействие на премиера Бойко Борисов, за което, разбира се, сме му благодарни. Засега не желаем да коментираме какви са параметрите на договора, но клубът ще е финансово обезпечен”, заяви Паргов.

Клубният шеф ще има среща с треньорското ръководство след 10-ина дни, за да се обсъди представянето на отбора през изминалия сезон, както и лятната селекция. От щаба на Марек се надяват, че ще успеят да сглобят състав, чиято основна цел ще бъде влизане в „Б” група догодина. След това с помощта и на Община Дупница предстои да се решава друг наболял проблем, а именно реконструкцията на стадион „Бончук”, който в момента се намира в изключително лошо състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK