Марек с историческа победа в Шампионската лига по волейбол

снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Марек Юнион-Ивкони (Дупница) постигна исторически първи успех в Шампионска лига, подчинявайки испанския КАИ (Теурел) с 3:1 (26:28, 25:23, 25:20, 25:19).

Възпитаниците на Найден Найденов започнаха срещата освободено и добра серия на Дмитрий Бахов от сервис им даде преднина от две точки при 6:4. Гостите, които са далеч по-опитния отбор обаче не се смутиха и на свой ред обърнаха резултата до 11:9. Дойде ред и на блокадата на българския тим да донесе две поредни точки и Марек отново бе напред при 13:11. Сърцатата игра на дупничани продължи, като в нападение отлични изяви имаше Бахов. Стигна се до 16:13 и 20:17. Шампионите на България дори си осигуриха цели пет възможнвости да затворят гейма при 24:19, но сякаш не си повярваха, че първата част може да бъде записана толкова лесно в актива им и допуснаха КАИ да направи невероятен обрат до 25:24. Максимо Торсело прати следващия си сервис в аут и даде глъдка въздух за момчетата на Найденов. Инициативата обаче вече бе на страната на гостите, които с по-големия си опит довършиха обрата и записаха първия гейм на сметката си.

Въпреки студения душ от края на първата част, Марек започна сигурно втория и на първата техническа пауза водеше с 8:5. Бахов продължи да тормози посрещането на съперника със силен сервис и с два аса направи резултата 10:5 в полза на българския тим. КАИ съумя да намали изоставането си и този път с аванс от две точки при 24:22, задачата на домакините изглеждаше по-трудна, но те я изпълниха от втория си опит.

Третият гейм започна вихрено за гостите поведоха с 3:0, но играта на Марек спореше и бе само въпрос на време момчетата на Найден Найденов да си върнат контрола над случващото се на полето. Стигна се до равенство при 11:11 и 12:12, след което на сервис за дупничани застана Тодор Вълчев, който вече определено бе в ритъма на срещата и с ас направи 15:12. Серията му свърши едва при 17:12, което бе предпоставка за спокойни последни разигравания в гейма за българския отбор. Шампионите стигнаха развиха преднината си до 24:18. КАИ постигна две последователни точки, но кошмарът от първия гейм нямаше как да се повтори и Марек спечели първата си точка в Шампионска лига.

КАИ направи опит да се върне в срещата в четвъртата част и бе напред в резултата при 14:13, но вечерта бе за Марек и възпитаниците на Найден Найденов набързо обърнаха резултата в своя полза с няколко сърцати спасявания в задно поле. Отличното представяне на Тодор Вълчев от третия гейм продължи и в четвъртия и след 11 точки, той прибави още 10 към сметката си, за да приключи вечерта с 32. Вярната публика на Марек пък има възможност да се наслади на паметния момент благодарение на добрата преднина в края на частта.

 

КОМЕНТАРИ

фен09:37 - 16.11.2012
Срещата започна в 19.30ч. вие пишете в 20.09.ч ,че е свършила ???? Браво волейболен мач- 40 минути....
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK