Мая Манолова: Продължава политическата метла на ГЕРБ, самотна майка с болно дете остава на улицата

Даниела Борисова, снимки: infomreja.bg

Депутатът от БСП в Кюстендилски регион Мая Манолова сигнализира за продължаващата "политическа метла" от страна на ГЕРБ в региона.

„Аз се уморих да говоря с числа и да поставям този въпрос в парламента, затова реших вече да говоря с лица“, обяви на пресконференция днес Манолова.

Тя представи Даниела Борисова, която работи като чистачка в „Напоителни системи“ – Дупница.

"Жената е изключително образована, с две висши образования, но заради липсата на работно място е започнала работа като хигиенистка", поясни Манолова.

Даниела отглежда сама 8-годишното си момченце, което страда от захарен диабет и бронхиална астма.

"Жената работи като чистачка от 1 година, но заради назначението си по време на управлението на Орешарски, сега тя остава без работа. Даден й е срок до днес да се съгласи да работи на 4 часа или да бъде уволнена. Ясно е, че самотна майка с болно дете трудно може да се издържа с половин минимална работна заплата. Очевидно от "Напоителни системи" очакват Даниела да се откаже от трудовия си договор“, коментира още Мая Манолова.

„Преди година бях назначена в Напоителни системи като чистач. Съгласих се на тази длъжност, за да мога да си гледам детето. Майка ми също живее при мен, тя е неподвижна и на легло. Сега вече ми предлагат съкращаване на щата с цел оптимизиране разходите на предприятието. На 4 часа те знаят, че няма да се съглася по простата причина, че няма как да се издържам със 190 лв. Явно това им е целта, за да кажат, че не е политическо“, каза през сълзи на очи потърпевшата.

По думите на Манолова от "Напоителни системи" могат да й предложат по-висока позиция предвид нейната квалификация и образование.

В сряда, когато премиерът Бойко Борисов ще отговаря на блиц контрол в парламента, кюстендилската депутатка ще вземе със себе си Даниела Борисова, за да попитат заедно Борисов за кадровата политика на партията.

 

Даниела Борисова и Мая Манолова

КОМЕНТАРИ

lili08:39 - 02.04.2015
Майче, ходи се скрий някъде мила. С вашите камъни по вашата глава - е казал народа.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK