Маломерни паралелки във всички училища в Гърменско

снимка: infomreja.bg, архив

Маломерни паралелки ще има и през следващата 2012/2013 учебна година във всички училища на територията на община Гърмен, сочат решенията, гласувани с пълно мнозинство от общинските съветници на последната сесия.

В ОУ „Св. Паисий Хилендарски” село Горно Дряново общинските съветници са гласували с мнозинство четири маломерни паралелки. Първолаците в училището в село Горно Дряново през новата учебна година ще бъдат 13, учениците от трети клас 11, от четвърти клас 10 и от осми  клас - 11.

Двете паралелки - пети и шести клас в същото училище, не са получили одобрение да съществуват като маломерни през следващата учебна година, защото в тях има записани по девет ученици, което е под допустимия минимум от 10.

Четири маломерни паралелки са одобрени и в едно от най-големите села в община Гърмен - в с. Дебрен - в пети клас с 14 ученици, две паралелки шестокласници с по 14 и 16 ученици и паралелка осмокласници с 13 ученици. 

Една паралелка от 13 първокласници в ОУ “Христо Ботев” в с. Дъбница също е одобрена за маломерна. С решение на Общинския съвет в Гърмен са одобрени две маломерни паралелки с по 17 ученици в 5 и 7 клас в ОУ “П.К.Яворов" в с. Огняново. 

Седем са одобрените маломерни паралелки и в СОУ “Йордан Йовков“ в с. Рибново. Те са в ІVб клас – 15 ученици, VІб клас – 17, VІІб клас – 14, VІІІ б клас – 16, ІХб клас – 17, Х-а клас – 13, Х-б клас – 14.

Одобрените маломерни паралелки в ОУ ”Димитър Талев" в село Хвостяне също са седем - І клас с 10 ученици, ІІ клас - 10, ІІІ клас - 11, ІV клас - 12 ученика, V клас - 13, VІІ клас – 16 и VІІІ клас с 11 ученици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK