Малчугани от Сандански представиха традиционни български хора и танци

снимки: Фото Енчо

Първият празник, посветен на танцовото изкуство, „Танцувайте  с нас”, се проведе в Сандански по инициатива на директора на ОДЗ № 1 „Дора Габе” - Ели Котова с пълната подкрепа на всички директори на детските заведения в общината.

Макар и без слънце, слънчевите усмивки на децата огряха двора на ОДЗ № 1, който бе превърнат в сцена. Под ръководството на музикалния педагог Любов Шарина на сцената блесна талантът на децата в община Сандански. Пременени с народни носии и закичени с пролетни цветя, малчуганите представиха традиционни български хора и танци пред любящите погледи на своите учители, родители и близки.

На специално подбраното жури в състав: Гергана Костадинова /гл. худ. ръководител на читалище „Отец Паисий”/, Михаил Митрев /ръководител на дет. ансамбъл „Празник”/ и Атанас Николов /дългогодишен танцьор/, бе изключително трудно да определи кой е най-добър в изпълненията.

Както се полага, всички малки танцьори получиха награди и грамоти.

На тържеството присъстваха заместник-кметът Васил Бабалев и секретарят на общината Лидия Матеева. За празника дойдоха и много бивши възпитаници на детското заведение.

Желанието на организаторите е тази проява да се превърне в традиция и всяка година да бъде като прелюдия към 24 май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK