Малчугани изрисуваха гигантско великденско яйце в работилница, организирана от ГЕРБ

снимки: ГЕРБ - Благоевград и infomreja.bg

Традиционната вече великденска инициатива събра и тази година пред офиса на ГЕРБ в Благоевград десетки малки и пораснали деца, които с бои и четки сътвориха най-пъстроцветното великденско яйце.

Празничната работилница включваше още оцветяването на глинени фигурки и картички с графични изображения на пролетни и великденски мотиви, като всяка картичка беше придружена със стихче, посветено на светлия християнски празник.

Инициативата обедини деца от 1 до над 20 години, изпод чийто ръце в продължение на часове оживяваха цветя, дървета, къщи, ангелчета, приказни герои и пр. Изписаните от децата послания „Христос Воскресе” и „Честит Великден” бяха най-красивият завършек на пъстрото яйце.

„В очите на децата празникът е най-истински, те са най-развълнувани и с нетърпение очакват деня за боядисване на великденските яйца вкъщи. С тази инициатива искахме всяко едно дете да сподели удоволствието от традицията и с други свои връстници, на площада. И се получи – всички се забавляваха, рисувайки и пеейки детските песнички, които озвучаваха великденската работилница”, удовлетворено сподели областният координатор на ГЕРБ и председател на Общинския съвет - Даниела Савеклиева.

Изработката на яйцето е дело на проф. Георги Драчев, преподавател по рисуване в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Целта на Младежи и Жени ГЕРБ, организатори на инициативата, е да насочат вниманието на децата към християнските ценности и изконните традиции, които съпътстват този светъл ден - Великден.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

velik den13:48 - 17.04.2012
kakvo ob6to ima velikdenskoto qice, velikdenskiqt zaek, kozunakat s Hristos???? i kakvo tolkova e veliko za tozi den? za6to go nari4ame Velik Den?
Септемврийче14:57 - 12.04.2012
Стига сте копирали БКП от 60-те години.Малките септемврийчета са големи и сега ви се смеят като ви гледат.Оставете децата!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK