Македонските медии пишат за огромните опашки по границата с България

Снимка: БГНЕС

През последните три дни в македонските медии имаше множество публикации за огромните километрични опашки по границата с България. Информациите бяха разпространени от всички, включително и от държавните медии, предаде репортер на БГНЕС.

В петък първите опашки на Граничния пункт Деве Баир-Гюешево се оформиха още в ранния следобед. Тогава се чакаше поне един час, предупредиха от Авто-мото съюзът на Македония. Колоната не намаля до края на деня. Хиляди македонски граждани използваха дългия уикенд, вчера в западната ни съседка бе неработен ден, за да посетят страната ни. Местните медии публикуваха множество снимки от дългите колони от автомобили чакащи да влязат на българска територия.

Снощи картината бе същата, само че от другата страната. Километрични опашки от чакащи да напуснат България коли и да се приберат у дома. Всъщност това не е първият случай, когато хиляди граждани губят часове, понякога и по над 3-4, на границата между двете страни.

"При всеки македонски празник на граничния пункт "Деве баир" има дълги колони, пътуващите са изнервени и се бунтуват... От българска страна работеше само една линия, а от македонска бяха отворени 6", се казва в репортаж на местния портал мкд, който разпространи и множество снимки от дългите колони.
Граничният пункт на Гюешево е сред "най-добрите по българо-македонската граница".

На граничния пункт Станке Лисичково, край Благоевград, помещенията за работещите на пункта са в окаяно състояние. Там липсват дори и части от ламаринения покрив, съобщава кореспондентът на БГНЕС от региона, който изпрати и снимков материал. /БГНЕС



 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK