Македонският ансамбъл „Танец“ направи грандиозен концерт в Гоце Делчев за Деня на Независимостта

Снимки: Община Гоце Делчев

В незабравим спектакъл се превърна концертът на Националния ансамбъл за народни песни и танци на Македония „Танец”, който се състоя на площад „Македония“ в гр. Гоце Делчев. Поводът за гостуването на ансамбъла бе 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България, която отбелязахме на 22. септември, както и Традиционният есенен панаир, който продължава до 24. септември.

Публиката на препълненния площад пред Дома на културата бе буквално взривена от емоциите, красотата, феерията и майсторството, които показаха професионалистите от ансамбъл „Танец”.

Грандиозният концерт бе наблюдаван от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и общински съветници, които бурно аплодираха професионализма на артистите от ансамбъла.

Концертът бе организиран по покана на община Гоце Делчев и бе очакван с огромно нетърпение от публиката, въпреки че ансамбълът вече е гостувал в града.

Ансамбъл „Танец” е име, което вече шест десетилетия е символ на македонската култура и изкуство по целия свят. Той е създаден с Указ на правителството на Република Македония през 1949 година с цел да събира, съхранява и обогатява македонското фолклорно богатство и да го представя навсякъде по света, като взима участие в концерти, фестивали и други културни форуми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK