Майката на изоставеното бебе: Уплаших се, че няма да излизам свободно

Снимка: bTV

Според запитване на bTV най-голям процент от гласувалите електронно хора, са заявили, че майката, която изостави бебето си в софийския квартал „Младост 1“, трябва да получи бебето си обратно, след като бъде финансово стабилна.

Самата майка, 38-годишната Мария, твърди, че е изоставила детето, защото се е уплашила, че „няма да излиза свободно от къщи“, след като го е родила.

Жената е останала без работа 5 месеца, в които сама споделя, че ѝ е било много трудно. Независимо от това, медиците са установили, че едногодишното момченце Александър е в добро състояние, хранено, чисто и добре облечено.

Бабата на детето изцяло обвинява държавата за случилото се.

Тя казва, че условията са принудили дъщеря ѝ да изостави второто си дете. Не одобрява постъпката, дори е заявила, че ако Мария не си върне детето, то по-добре да не се прибира вкъщи.

В момента Бюрото по труда се е заело да търси подходяща за майката работа.

Самата Мария иска да си върне Александър и не може да си прости, че го е изоставила „като кученце“.

Бащата на детето е изоставил майката, по нейни думи, и сега живее с първородната им дъщеря.

Според закона, ако детето има живи роднини, които могат да се грижат нормално за него, то то ще им бъде поверено. В случая това е бабата на Александър, която живее в една къща с майката.

 

КОМЕНТАРИ

?????17:06 - 31.07.2017
Поредни опорни точки
мнителна17:05 - 31.07.2017
Това вече ми прилича на поредна политическа платена акция , за два дни две изоставнени деца ,правителството им било виновно че нямали работа и средства да ги гледат . Гадост невиждана , просто не мога да приема че има такива майки като е заченала би трябвало да си направи сметката ,детето не е куче , дори и кучетатат не ги изоставят така собствениците им .Съмнителна тенденция и би трябвало службите да нищят причините .
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK